Cel mai interesant muzeu

Vrem să explorăm cele mai interesante muzee din România. Ne ajuţi?

Dacă adaugi răspunsul tău până pe 29 mai la ora 17:00 intri în tragerea la sorţi pentru unul dintre cele trei premii oferite de Europa FM. Te trimitem să-l explorezi mai bine pe banii noşti şi bineînţeles că dacă nu este din oraşul tău, plătim noi transportul şi cazarea pentru două zile.

postat: miercuri 27 mai 2009 la 19:36 7142 vizite, 94 raspunsuri, »

daca este vizitat vara se merita.....Complexul muzeal Golesti din judetul Valcea cred ca este interesant din punct de vedere istoric.peisajul te incanta.....

miercuri 27 mai 2009 la 21:38

La doar 300m de cunoscuta "Pestera Ursilor"in satul Chiscau (comuna Pietroasa) din judetul Bihor,Aurel Flutur a intemeiat un senzational muzeu etnografic particular,a inceput sa stranga obiecte vechi , reusind sa salveze de la disparitie o serie de obiecte de arta populara, vestigii istorice si etnografice,a caror valoare este inestimabila.In caz ca ajungeti la fata locului nu ezitati sa-i puneti intrebari colectionarului deoarece "fiecare obiect are povestea lui" .Va recomand din tot sufletul sa il vizitati daca ajungeti prin zona mai ales ca nu costa nimic.

Impresionant mi se pare Muzeul Victimelor Comunismului si al Rezistentei de la Sighet,unde pur si simplu te simti coplesit ,si unde retraiesti momente unice,unde inveti lectia demnitatii si a rezistentei la opresiune,unde fiecare coltisor iti transmite o emotie puternica facandu-te sa simti cu toata fiinta tragismul locului.Am petrecut o zi intreaga,dar nu a fost suficient, descoperind istoria care parca te ajunge din urma,unde am citit cateva poezii minunate,am simtit suferinta si m-am cutremurat realizand cat de mult au putut suporta acesti oameni pentru credinta si pentru un ideal.Sper ca intr-o zi sa-l mai pot vizita cel putin odata,pentru ca ti-ar trebui multe zile sa poti citi tot ce este scris despre comunism si urmarile lui.

miercuri 27 mai 2009 la 23:02

Buna! Cimitirul vesel din Sapanta Maramures mi se pare un loc demn de vizitat. Nu e chiar un muzeu, dar seamana...Desi e un cimitir, nu-ti vine sa crezi cat de incantat iesi de acolo!

Tot in maramures, nu departe de Sapanta se afla un muzeu al satului foarte frumos.

miercuri 27 mai 2009 la 23:10

Centrul Ecoturistic Delta Dunarii de la Tulcea este cel mai nou muzeu din tara si singurul conceput si construit dupa Revolutie.Este un muzeu modern, care ofera informatii interesante despre Delta Dunarii in prezentari concise si accesibile, cu exemplificari edificatoare. Are lift, cofetarie, sala de proiectie, ecrane cu filme documentare, iar la etaj este refacuta atmosfera cherhanalelor si a pescarilor din Delta. Mi-au placut mult dioramele cu sunete specifice zonei prezentate si mai ales acvariul, realizat cu mijloace de ultima ora.Pestii de recif sunt uimitori, e o lume mirifica, creata intr-o multitudine de culori.Iar fotografia facuta in mijlocul acvariului circular e spectaculoasa, e o amintire superba.La vreo doua saptamani dupa ce am fost acolo, am aflat ca insusi printul Albert de Monaco a avut curiozitatea sa se pozeze printre pesti in acel acvariu circular. Va puteti convinge de frumusetea acestui muzeu cu adevarat viu accesand site-ul http://3d-center.ro/

joi 28 mai 2009 la 00:34

Muzeul de Istorie Suceava, care m-a impresionat foarte mult. Acolo "domneste" Domnul Stefan cel Mare si Sfant intruchipat intr-o statuie de ceara.

joi 28 mai 2009 la 08:04

Cel mai interesant muzeu CASA MEMORIALA ION CREANGA pe langa locurile unde a trait poti vedea si lucrurile personale pastrate peste ani asa cum au fost intodeauna penru cei care nu au fost merita vizitat sunt nenumarate locuri in romania de vazut parerea mea este ca sa exploram romania pentru ca avem ce, apoi sa mergem in alte tari si sa comparam CONCLUZIA ???

joi 28 mai 2009 la 08:50

CEL MAI INTERESANT MUZEU VIZITAT DE MINE ESTE MUZEUL DE ISTORIE NATURALA DIN IASI, CARE ARE IN BOGATELE SALE COLECTII PESTE 250.000 DE EXEMPLARE DE INSECTE, PESTI, AMFIBII, FOSILE VERTEBRATE SI NEVERTEBRATE, MINERALE SI PLANTE. CEA MAI INTERESANTA PIESA ESTE REPLICA LA SCARA A UNUI DINOZAUR TYRANNOSAURUS REX. CEA MAI VECHE PIESA DIN COLECTIA MUZEULUI ESTE ELEFANTUL INDIAN, CARE A FOST CUMPARAT IN ANUL 1835 DE DOMNITORUL GRIGORE MIHAIL STURDZA SI DONAT ULTERIOR MUZEULUI.

joi 28 mai 2009 la 08:52

In anul 2004 am vizitat Castelul Peles. A fost o experienta minunata. Acolo e locul unde m-as intoarce cu placere.Parerea mea este ca muzeul acela e cel mai frumos din Romania si merita vazut cu siguranta.

joi 28 mai 2009 la 09:18

~MUZEUL DE FLORI DE MINA-CONSTANTIN GRUESCU.~

Este cel mai interesant muzeu,de mineralogie si flori de mina,aflat in localitatea Ocna de Fier (CS). Muzeul este situat chiar in casa mineralogului Constantin Gruescu, este primul muzeu particular de minerale estetice din Romania si functioneaza din 1950, intrarea fiind gratuita de atunci pana azi. Muzeul expune peste 2.000 piese, de o neasemuita frumusete. Exponate fascinante prin culori si forme. Intalnim flori de mina,de cuart,amestist,sulf nativ de Calimani,cuart roz de la Ocna de Fier,etc.An de an este vizitat de sute de elevi,studenti(eu tot studenta fiind l-am vizitat) si turisti.

Constantin Gruescu este membru al Societatii Romane de Stiinte Naturale si membru al Asociatiei Internationale a Mineralogilor din basel-Elvetia.

Este un muzeu, mai mult decat interesant,daca ajungeti in Caras-Severin nu ocoliti acest muzeu,unicat in Romania! :)

"Contempla aceasta zi,caci ea reprezinta Viata,insasi Viata Vietii. In scurta ei durata de existenta, ea ascunde toate Adevarurile si toate Realitatile existentei tale;Beatitudinea Cresterii;Gloria Actiunii;si Splendoarea Frumusetii;Ziua de ieri nu a fost decat un Vis,Iar Ziua de maine nu este decat o Viziune. Daca este traita corect,Ziua de Astazi transforma fiecare Zi de Ieri, Intr-un Vis al Fericirii si fiecare Zi de Maine intr-o Viziune a Sperantei. Contempla, asadar, cu atentie aceasta Zi!"

joi 28 mai 2009 la 09:26

Salut. Cel mai frumos muzeu pe care l-am vizitat pana acum este Antipa.

joi 28 mai 2009 la 10:13